ANESTEZI / REANIMACIONI

ANESTEZI / REANIMACIONI

  Departamenti i Anestezi-Reanimacionit ofron shërbime anesteziologjike për të gjitha kirurgjitë që zhvillohen në spitalin tonë. Në reanimacion, funksionet vitale të pacientit ripërtërihen në mënyrë të shpejtë dhe të sigurt.

  Anestezia nënkupton humbjen e plotë ose të pjesshme të ndjeshmërisë së gjithë trupit ose të një organi, duke mundësuar operimin pa ndjerë dhembje.

  Anestezia është një gjendje e përkohshme, pra, pas përfundimit të efekteve të lëndëve anestetike, të gjitha funksionet e indeve dhe krejt organizmit duhet të kthehen në gjendje normale.

  Pavarësisht llojit të anestezisë së nevojshme për operimin tuaj, funksionet vitale do të jenë të monitoruara, duke përfshirë ritmin e zemrës, presionin arterial, nivelin e gazrave në gjak, frymëmarrjen, temperaturën, ndërsa në rast nevoje, do të monitorohen edhe funksione të tjera trupore.

  Llojet e anestezisë

  Gjatë operacionit, do të aplikohet një formë anestezie, ilaçe që jepen për të lehtësuar dhembjen dhe aftësinë për të ndjerë gjatë operacionit.

  Para operacionit, ju do të takoheni me mjekun anestezist i cili do të shqyrtojë gjendjen tuaj mjekësore dhe historinë për të planifikuar llojin e anestezisë së duhur për kirurgji.

  Ka forma të ndryshme të anestezisë. Lloji i anestezisë që aplikohet do të varet nga lloji i operacionit dhe gjendja juaj mjekësore.

  Sedativët (për t'ju bërë të përgjumur) dhe analgjezikët (për të lehtësuar dhembjen) mund të përdoren gjithashtu si pjesë e procesit të anestezisë.

  Llojet e ndryshme të anestezisë jane:

  + ANESTEZIA LOKALE
  Rreth anestezistit tuaj

  Anestezistët janë mjekët e trajnuar për të administruar dhe mbarëvajtur anestezinë gjatë një procedure kirurgjikale. Ata janë gjithashtu përgjegjës për kontrollimin dhe trajtimin e ndryshimeve në funksionet kritike të jetës - frymëmarrjes, rrahjeve të zemrës dhe presionit të gjakut - pasi ato ndikohen nga operacioni që po kryhet.

  Më tej, ata diagnostikojnë dhe trajtojnë çdo problem mjekësor që mund të lindë gjatë dhe menjëherë pas operacionit.

  Para operacionit, anestezisti do të vlerësojë gjendjen tuaj mjekësore dhe do të formulojë një plan anestezie, që merr parasysh gjendjen tuaj fizike. Është jetike që anestezisti të dijë sa më shumë që të jetë e mundur për historinë tuaj mjekësore, mënyrën e jetesës dhe ilaçet, duke përfshirë suplementet pa recetë dhe ato bimore.

  • Reagimet ndaj anestezive të mëparshme – Nëse keni patur ndonjëherë një reagim të keq ndaj një agjenti anestetik, duhet të jeni në gjendje të përshkruani saktësisht se cili ishte reagimi dhe cilat ishin simptomat tuaja specifike. Jepini anestezistit sa më shumë detaje që të jetë e mundur, si p.sh. të përzierat kur u zgjuat ose sasinë e kohës që ju desh për t’u zgjuar.
  • Suplementet aktuale bimore – Disa produkte bimore, të marra zakonisht nga miliona njerëz në mbarë botën, mund të shkaktojnë ndryshime në rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut dhe mund të shtojnë gjakderdhjen në disa pacientë. Shoqata Europiane e Anestezistëve këshillon këdo që planifikon të bëjë një operacion, që të ndalojë marrjen e të gjitha suplementeve bimore të paktën 2 deri në 3 javë para operacionit për të larguar nga qarkullimi këto substanca.
  • Çdo alergji e njohur – Diskutimi i ndonjë alergjie të njohur me anestezistin është shumë i rëndësishëm, pasi disa ilaçe anestetike shkaktojnë alergji të kryqëzuara, veçanërisht te njerëzit që kanë alergji ndaj vezëve dhe produkteve të sojës. Duhet të identifikohen alergjitë si ndaj ushqimeve ashtu edhe ndaj barnave.
  • Të gjitha barnat e fundit dhe aktuale me recetë dhe pa recetë – Është gjithashtu e rëndësishme që të njoftoni kirurgun dhe anestezistin tuaj për barnat me recetë dhe ato pa recetë që po merrni ose keni marrë së fundmi. Disa barna me recetë, të tilla si Coumadin (një hollues gjaku), duhet të ndërpriten disa ditë përpara operacionit ose duhet të zëvendësohen me barna të tjera sipas gjendjes suaj shëndetësore dhe sëmundjeve shoqëruese. Përveç kësaj, meqenëse shumë njerëz marrin një aspirinë të përditshme dhe disa suplemente dietike, mjekët duhet të jenë të vetëdijshëm për këto zakone, pasi ato mund të zgjasin gjakderdhjen dhe të ndërhyjnë ne efektin e ilaçeve të përdorura nga anestezistët.
  • Pirja e duhanit dhe pirja e alkoolit – Pirja e duhanit dhe alkooli mund të ndikojnë në trupin tuaj po aq fort (dhe nganjëherë më fuqishëm) sesa shumë ilaçe me recetë që mund të merrni. Për shkak të mënyrës sesi cigaret dhe alkooli ndikojnë në mushkëri, zemër, mëlçi dhe gjak, këto substanca mund të ndryshojnë mënyrën se si funksionon një ilaç anestetik gjatë operacionit. Është e rëndësishme të njoftoni kirurgun dhe anestezistin tuaj përpërdorimin tuaj të mëparshëm, të fundit dhe aktual të këtyre substancave përpara operacionit. Operacioni mund të jetë një motivues i mirë për të lënë duhanin. Mjekët, infermierët dhe profesionistët e tjerë të shëndetit do të jenë aty për t’ju mbështetur për ta lënë atë. Ndërprerja e duhanit para operacionit zvogëlon komplikacionet e mundshme pulmonare pas operacionit, si pneumonia. Gjithashtu, lënia e duhanit zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës, sëmundjeve të mushkërive dhe kancerit. Përveç kësaj, ju do të shëroheni më shpejt, veçanërisht në zonën e plagës operatore, nëse operacioni juaj përfshin zonë kockore.
  • Përdorimi i drogave të rrugës (si marihuana, kokaina ose amfetamina) – Pacientët shpesh hezitojnë të zbulojnë përdorimin e drogës ilegale, por duhet të mbani mend se të gjitha bisedat midis jush dhe kirurgut e anestezistit tuaj janë konfidenciale. Është thelbësore që ai ose ajo të dijë për përdorimin tuaj të mëparshëm, të fundit dhe aktual të këtyre substancave, pasi këto barna mund të ndikojnë në shërimin dhe përgjigjet ndaj anestezisë. Është e rëndësishme të mbani në mend se i vetmi interes që mjeku juaj ka për këtë informacion është të mësojë mjaftueshëm për gjendjen tuaj fizike për t’ju ofruar anestezinë më të sigurt të mundshme.

  Për shkak se anestezia dhe operacioni prekin çdo sistem në trup, anestezisti do të kryejë një intervistë para operacionit. Ndonjëherë kjo bëhet personalisht, ndërsa në raste të tjera, anestezisti do t’ju intervistojë përmes telefonit. Gjatë kësaj interviste, anestezisti do të shqyrtojë historinë tuaj mjekësore, si dhe do të diskutojë informacionin e përmendur më sipër. Ai ose ajo do t’ju informojë gjithashtu se çfarë të prisni gjatë operacionit tuaj dhe do të diskutojë me ju zgjedhjet e anestezisë. Kjo është gjithashtu koha për të diskutuar se cilat ilaçe duhet të ndërpriten dhe cilat mund të vazhdojnë para operacionit, si dhe kur duhet të ndaloni së ngrëni para operacionit.

  Nëse nuk jeni takuar personalisht gjatë intervistës para operacionit, anestezisti do të takohet me ju menjëherë para operacionit tuaj për të shqyrtuar të gjithë historinë tuaj mjekësore, si dhe rezultatet e çdo testi mjekësor të kryer më parë. Në këtë kohë, ai ose ajo do të ketë një ide të qartë të nevojave tuaja për anestezi.

  Si trajtohen kushtet mjekësore para-ekzistuese gjatë operacionit?

  Nëse keni një gjendje mjekësore para-ekzistuese, të tilla si diabeti, astma, problemet e zemrës ose artriti, anestezisti juaj do të jetë paralajmëruar për këtë dhe do të jetë i përgatitur mirë për të trajtuar këto kushte gjatë operacionit tuaj, si dhe menjëherë pas tij. Anestezistët janë të trajnuar për të trajtuar problemet e papritura mjekësore që lidhen me operacionin, si dhe çdo gjendje kronike që mund të ketë nevojë për vëmendje gjatë procedurës.

  Si monitorohet gjendja ime gjatë operacionit?

  Monitorimi është një nga rolet më të rëndësishme që merr anestezisti gjatë operacionit. Vëzhgimi sekondë pas sekonde edhe i ndryshimeve më të vogla në një gamë të gjerë funksionesh të trupit i jep anestezistit një sasi të madhe informacioni për mirëqenien tuaj. Përveç drejtimit të anestezisë suaj, mjeku do të kontrollojë funksionet jetësore, të tilla si rrahjet e zemrës, presioni i gjakut, ritmi i zemrës, temperatura e trupit dhe frymëmarrja. Ai ose ajo do të jetë gjithashtu përgjegjës për zëvendësimin e lëngjeve dhe gjakut, kur është e nevojshme. Teknologjia e sofistikuar përdoret për të monitoruar çdo sistem organi dhe funksionin e tij gjatë operacionit.

  Pranë spitalit tonë

  Do të gjeni stafin më të kualifikuar në fushën e anestezisë dhe reanimacionit që do të mbështesë mbarëvajtjen e operacionit që ju do të ndiqni, si dhe çdo urgjencë mjekësore që do të kërkojë ndjekjen tuaj në terapinë intensive.

  Specialistët tanë mjekësorë përdorin procedura dhe metoda moderne anestetike për terapinë e dhembjes pas operacionit dhe punojnë me staf infermieror të trajnuar posaçërisht për t'u kujdesur për pacientët tanë para, gjatë dhe pas operacionit.

  Diskutimi i detajuar dhe shpjegues me specialistët tanë mjekësorë përpara çdo procedure kirurgjikale redukton ankthin dhe ofron njohuri mbi ndjeshmëritë dhe preferencat individuale për anestezi.

  Përveçse të gjitha llojeve të anestezisë në sallën e operacionit, në spitalin tonë ofrohet gjithashtu:

  AJSO (Anestezia jashtë sallës së operacionit)

  AJSO përfaqëson një fushë në rritje të mjekësisë me një tendencë në rritje në numrin e rasteve të kryera gjatë dekadës së mëparshme. Aplikimi i anestezisë në mjediset AJSO kryhet me të njëjtat standarde të cilësisë së lartë si brenda sallës së operacionit.

  Ndryshe nga sallat tradicionale të operacionit, dhomat e procedurave AJSO janë ndërtuar edhe të përshtatshme për: procedurat, personelin dhe vendndodhjen e specializuar për të kryer ndërhyrje mjekësore unike. Për shembull, kompleti i radiologjisë intervenuese kërkon një skaner CT dhe pajisje fluoroskopie. Në mënyrë të ngjashme, një grup i imazheve me rezonancë magnetike (MRI) kërkon personel të trajnuar siç duhet, i cili kupton rreziqet e rrezatimit elektromagnetik. Këto kufizime mjedisore kufizojnë aftësinë për të ofruar kujdes për pacientët në mënyrë të ndërsjellë midis vendeve AJSO.

  Me pak fjalë, procedurat specifike me AJSO-it kërkojnë pajisje dhe ekspertë të fushës së anestezisë.

  Ku aplikohet AJSO pranë spitalit tonë?

  Rezervo Vizitën

  spitali gjerman vizite