ANESTEZIA RAJONALE

ANESTEZIA RAJONALE

    Anestezia spinale Përdoret për kirurgjinë e poshtme të barkut, legenit, rektalit ose të ekstremiteteve të poshtme. Kjo lloj anestezie përfshin injektimin e një doze të vetme të ilaçit anestetik në zonën që rrethon palcën kurrizore. Injeksioni bëhet në pjesën e poshtme të shpinës, nën fundin e palcës kurrizore dhe shkakton mpirje në pjesën e poshtme të trupit. Kjo lloj anestezie përdoret më shpesh në procedurat ortopedike të ekstremiteteve të poshtme. Anestezia epidurale Anestezia epidurale është e ngjashme me anestezinë spinale dhe përdoret zakonisht për kirurgjinë e gjymtyrëve të poshtme apo gjatë lindjes. Kjo lloj anestezie përfshin infuzionin e vazhdueshëm të një ilaçi anestetik përmes një kateteri të hollë (tub i zbrazët). Kateteri vendoset në hapësirën që rrethon palcën kurrizore në pjesën e poshtme të shpinës, duke shkaktuar mpirje në pjesën e poshtme të trupit. Anestezia epidurale mund të përdoret gjithashtu për kirurgji në gjoks ose abdomen. Në këtë rast, ilaçi anestetik injektohet në një vend më sipër në shpinë për të mpirë gjoksin dhe zonat e barkut.

    Rezervo Vizitën

    spitali gjerman vizite