REGURGITIMI I VALVULËS TRIKUSPIDALE

REGURGITIMI I VALVULËS TRIKUSPIDALE

  Regurgitimi i valvulës trikuspidale ndodh kur fletët (kuspiset) e valvulës nuk mbyllen siç duhet, duke shkaktuar që gjaku të rrjedhë në mënyrë retrograde në atrium. Shkaqet Shkaku më i zakonshëm i regurgitimit trikuspidal është zmadhimi i ventrikulit të djathtë. Ky i fundit mund të shkaktohet nga insuficienca kardiake, hipertensioni pulmonar dhe kardiomiopatia. Regurgitimi trikuspidal mund të zhvillohet gjithashtu si rezultat i:
  • infeksioneve, të tilla si endokarditi infektiv ose ethet reumatizmale
  • sëmundjeve kongjenitale të zemrës, të tilla si anomalia Ebstein
  • sindromit karcinoid
  • traumave të shkaktuar gjatë vendosjes ose heqjes së sondave të pajisjeve të implantueshme
  • biopsisë së endomiokardit
  • traumave në gjoks
  • sindromit Marfan
  • radioterapisë
  Simptomat Ju mund të mos vini re asnjë simptomë të regurgitimit trikuspidal derisa gjendja të jetë e rëndë. Simptomat e regurgitimit të përparuar trikuspidal përfshijnë:
  • Lodhje: Mund të ndiheni jashtëzakonisht të lodhur, veçanërisht gjatë aktivitetit fizik.
  • Edema: Mund të keni ënjtje të dukshme në venat e barkut, këmbëve ose qafës.
  • Aritmi: Ju kuptoni që zemra juaj po rreh shumë ngadalë, shumë shpejt ose në mënyrë të parregullt.
  • Pulsimi në qafë: Mund të vëreni pulsim të theksuar në venat e qafës.
  • Frymëmarrje e shkurtër, marrje fryme: Mund të keni probleme me frymëmarrjen e thellë, veçanërisht gjatë stërvitjes.

  Rezervo Vizitën

  spitali gjerman vizite