OSTEOARTRITI I KËLLKUT (KOKSARTHROSIS)

OSTEOARTRITI I KËLLKUT (KOKSARTHROSIS)

  Osteoartriti i këllkut(Koksarthrosis)  është një sëmundje me perhapje të gjerë në popullatë, e cila ndikon ndjeshëm në uljen e cilësisë së jetës.

  Kjo sëmundje konsiston në dëmtimin e artikulacionit koksofemoral ( konsumimi i artikulacionit) dhe shoqërohet me ankesat e mëposhtme:

  1. dhembje të forta të artikulacionit,
  2. vështirësi në ecje, deri në kufizim të lëvizjes, duke u mbështetur me paterica.

  Trajtimi me medikamente është një trajtim afatshkurtër që nuk shëron sëmundjen bazë, por vetëm lehtëson ankesat e pacientit.

  Zgjidhja përfundimtare për trajtimin e sëmundjes është zëvendësimi total i artikulacionit (Protezimi i artikulacionit) nga kirurgu ortoped.

  Ky trajtim jep rezultate shumë të mira, dhe përmirëson menjëherë cilësinë e jetës së pacientit.

  Rezervo Vizitën

  spitali gjerman vizite