OBSTRUKSIONI INTESTINAL

OBSTRUKSIONI INTESTINAL

  Obstruksioni i zorrëve është një bllokim që pengon ushqimin ose lëngun të kalojë nëpër zorrën tuaj të hollë ose në zorrën e trashë. Shkaqet e obstruksionit të zorrëve mund të përfshijnë shirita fibroze të indeve (ngjitjet) në bark që formohen pas operacionit; hernie; kancerin e zorrës së trashë; medikamente të caktuara; ose ngushtime të lumenit në kushte të caktuara, të tilla si sëmundja e Crohn ose divertikuliti.

  Pa trajtim, pjesët e bllokuara të zorrëve mund të vdesin, duke çuar në probleme serioze. Megjithatë, me kujdes të menjëhershëm mjekësor, obstruksioni i zorrëve shpesh mund të trajtohet me sukses.

  Shenjat dhe simptomat e obstruksionit të zorrëve përfshijnë:

  • dhembje shtrënguese barku
  • humbje të oreksit
  • kapsllëk
  • të vjella
  • pamundësi për të kryer jashtëqitje ose për të eleminuar gazra
  • fryrje të barkut

  Shkaqet

  Shkaqet më të zakonshme të obstruksionit të zorrëve te të rriturit janë:

  • aderencat e zorrëve – breza të indeve fibrotik në kavitetin e barkut që mund të formohen pas operacioneve
  • herniet
  • kanceri i zorrës së trashë

  Shkaqe të tjera të mundshme të obstruksionit të zorrëve përfshijnë:

  • sëmundjet inflamatore të zorrëve, të tilla si sëmundja Crohn;
  • divertikuliti;
  • përdredhja e zorrës së trashë (volvulus);
  • pseudo-obstruksion (ileusi paralitik), i cili mund të shkaktojë shenja dhe simptoma të obstruksionit të zorrëve, por nuk përfshin bllokim fizik.

  Rezervo Vizitën

  spitali gjerman vizite