BYPASS-I KORONAR

BYPASS-I KORONAR

  Revaskularizimi kirugjikal i arterieve koronare (CABG), ndryshe i njohur si bypass-i koronar, është një procedurë që përdoret për të trajtuar sëmundjen e arterieve koronare. Sëmundja e arterieve koronare është ngushtimi i arterieve koronare - enëve të gjakut që furnizojnë me oksigjen dhe lëndë ushqyese muskulin e zemrës. Ajo shkaktohet nga një grumbullim i materialit yndyror brenda mureve të arterieve. Ky grumbullim ngushton brendësinë e arterieve, duke kufizuar furnizimin me gjak të pasur me oksigjen në muskulin e zemrës.

  Bypass-i konsiston ne anashkalimin e pjesës se bllokuar të arteries koronare me anë të një ene gjaku të shëndetshme, marrë nga diku tjetër në trupin tuaj. Enët e gjakut, ose graftet, mund të jenë pjesë e një vene nga këmba juaj ose e një arterieje në gjoks. Mund të përdoret gjithashtu një arterie nga kyçi i dorës. Mjeku juaj vendos njërin skaj të graftit sipër bllokimit dhe skajin tjetër poshtë bllokimit.

  Pse mund të më duhet operacioni i bypass-it të arterieve koronare?

  Mjeku juaj përdor operacionin e bypass-it të arterieve koronare (CABG) për të trajtuar një bllokim ose ngushtim të një ose më shumë arterieve koronare për të mundësuar furnizimin me gjak të muskulit të zemrës.

  Rezervo Vizitën

  spitali gjerman vizite