Blogs

Trajtimi perkutan i koarktacionit te aortes

Koarktacioni i aortes eshte nje ngushtim i pjeses fillestare te aortes torakale.Eshte semundje e lindur e cila trajtohet me menyren kirurgjikale dhe stentimin.
Trajtimi perkutan me stent ne femijet mbi 30 kg dhe te rriturrit shmang rreziqet dhe komplikacionet serioze qe hasen gjate interventit kirurgjikal.
Procedura u krye me sukses te plote ne pacientin A.E. me moshe 17 vjec prane salles se hemodinamikes se Spitalit Gjerman nga nje ekip i specializuar nen drejtimin e Dr. M.