Blogs

Mbyllja e foramen ovalis apertum (e ashtuquajtura vrime ne zemer)

Mbyllja e foramen ovalis apertum (e ashtuquajtura vrime ne zemer)

10380311_822535101199365_1713095992639613205_n

Stafi i mjekeve  ne Spitalin Gjerman realizon proceduren e mbylljes se foramen ovalis apertum (e ashtuquajtura vrime ne zemer) pa nderhyrje kirurgjikale.

‘’Foramen ovalis apertum eshte nje defect i lindur ne te cilin muri i zemres qe ndan dy atriumet (dhomat e vogla te zemres) nga njera-tjetra, nuk eshte I mbyllur plotesisht . 12074583_822535071199368_606375946909042242_n

Pacienti I nenshtrohet nje nderyrjeje kateterizuese vetem me nje shpim te vogel ne venen femorale te kembes. Nepermjet saj kalohet nje kateter qe shkon deri ne zemer aty ku ndodhet defekti dhe e mbyll ate me nje aparat te posacem,ne forme cadre.

Ndryshe nga Spitalet e tjera ku kjo procedure kryhet me ane te operacionit kirugjikal, ne Spitalin Gjerman kjo procedura zgjat vetem 10 minuta pa anestezi gjenerale dhe nje dite pas procedures pacienti largohet nga spitali.