VENDODHJA

Rr.Nikolla Lena(kryqezimi me rr.Kavajes), Tirane

+355672004282

Telefono ne cdo moment 24/7

+355675004282

Telefono ne cdo moment 24/7

Uncategorized

Proçedura jo-kirurgjikale “Rashkind” tek një bebe e sapolindur

Ekipi i specializuar dhe me përvojë ndërkombëtare i kardiopediatërve dhe kardioanestezistëve të Spitalit Gjerman në Tiranë, realizoi me sukses të plotë dhe për herë të dytë në Shqipëri (1 vit më parë është realizuar në QSUT) proçedurën jo-kirurgjikale “Balloon Atrial Septostomy (Rashkind)” tek një bebe e sapolindur (neonat – 3 ditësh), që vuante nga një […]

Embolizimi i Arteries Uterine

PËR HERË TË PARË NË SHQIPËRI – TRAJTIM MODERN DHE PA NDËRHYRJE KIRURGJIKALE I TUMOREVE NË MITËR (FIBROMAVE) EMBOLIZIMI I ARTERIES UTERINE VJEN ME TEKNIKAT MË TË AVANCUARA TË TRAJTIMIT PRANË SPITALIT GJERMAN Fibromat uterine, të cilat në vetvete janë rritje jo-kanceroze në uterus (mitër), deri më sot janë trajtuar në Shqipëri me ndërhyrje kirurgjikale, […]

Kuriozitete rreth sistemit kardiovaskular

Kuriozitete rreth sistemit kardiovaskular : 1 – Sistemi i eneve te gjakut ne trupin tend – arteriet, venat dhe kapilaret – ka nje gjatesi me teper se 60.000 milje. Nje gjatesi e tille eshte me teper se te rrotullohesh dy here rreth tokes.. 2- Zemra e te rriturit pompon ne trup rreth 2.4 litra gjak cdo […]

Ngushtimi I arterieve

Diabeti, pirja e duhanit, niveli i larte i kolesterolit ne gjak dhe hipertensioni, jane 4 faktoret kryesore qe sjellin ngushtimin e arterieve te gjakut ne organizmin e njeriut. Dy probleme madhore qe vijne si rezultat i ngushtimit te arterieve te gjakut, (pervec Infarktit te miokardit), jane:  ngushtimet e arterieve karotide ne qafe dhe ngushtimi i arterieve te kembeve. […]

Disa menyra per te zbuluar kancerin e gjirit

Disa menyra per te zbuluar kancerin e gjirit:  VETEKONTROLLI MUJOR I GJIRIT; KONTROLLI I GJIRIT TEK MJEKU; MAMOGRAFIA; EKOGRAFIA E GJIRIT;   Vetekontrolli Mujor I Gjirit Vetekontrolli i gjirit eshte te njohesh gjinjte e tu, duke i kontrolluar nepermjet prekjes me duar. Duke kontrolluar gjinjte tuaj rregullisht, ju do te mesoni se si eshte pamja […]

Çfare mjekimi perdoret per infarktin e miokardit? 

Mjekimi fillon menjehere sapo eshte diagnostifikuar infarkti, mundesisht qe ne ambulance apo ne sallen e urgjences. Ilacet dhe kirurgjia mund te perdoren per te mjekuar infarktin. Cilat ilace perdoren per mjekimin e infarktit te miokardit?  Qellimi i mjekimit me medikamente eshte parandalimi ose shperberja e koagulimeve te gjakut, parandalimin e grumbullimit te plateleve perreth pllakes, […]

Avantazhet dhe disavantazhet e ekzaminimit mamografik:

Ekzaminimi i rregullt mamografik mundëson, në shumicën e rasteve, zbulimin e kancerit të gjirit më shpejt se ç’mund ta kuptoni vetë. Kanceri i gjirit që diktohet që herët, rrallë përbën kërcënim për jetën. Kërkimet shkencore tregojnë se vdekshmëria nga kanceri i gjirit mund të ulet me 30-45% përmes kryerjes së ekzaminimeve mamografike. Asnjë metodë diktimi […]

Mbyllja e D.Botally

Korrigjimi i Defekteve Kongenitale pa nderhyrje kirurgjikale. Mbyllja e D.Botally ne Spitalin Gjerman . Procedura u krye me sukses te plote  prane salles se hemodinamikes se Spitalit Gjerman nga nje ekip i specializuar nen drejtimin e Dr. M. Llambro.

MRI Fetale

Egzaminim i zgjedhur per karakterizimin e qarte morfologjik te anomalive kongenitale te evidentuara ne ekografi. Ky egzaminim eshte i pademshem per fetusin dhe per nenen dhe i siguron mjekut obsteter-gjinekolog te dhenat e nevojshme per ecurine e shtatzanise.Egzaminimi u realizua me sukses ne Spitalin Gjerman.