VENDODHJA

Rr.Nikolla Lena(kryqezimi me rr.Kavajes), Tirane

(0) 67-2004282

Telefono ne cdo moment 24/7

Risi dhe Publikime

Proçedura jo-kirurgjikale “Rashkind” tek një bebe e sapolindur

Ekipi i specializuar dhe me përvojë ndërkombëtare i kardiopediatërve dhe kardioanestezistëve të Spitalit Gjerman në Tiranë, realizoi me sukses të plotë dhe për herë të dytë në Shqipëri (1 vit më parë është realizuar në QSUT) proçedurën jo-kirurgjikale “Balloon Atrial Septostomy (Rashkind)” tek një bebe e sapolindur (neonat – 3 ditësh), që vuante nga një […]

Embolizimi i Arteries Uterine

PËR HERË TË PARË NË SHQIPËRI – TRAJTIM MODERN DHE PA NDËRHYRJE KIRURGJIKALE I TUMOREVE NË MITËR (FIBROMAVE) EMBOLIZIMI I ARTERIES UTERINE VJEN ME TEKNIKAT MË TË AVANCUARA TË TRAJTIMIT PRANË SPITALIT GJERMAN Fibromat uterine, të cilat në vetvete janë rritje jo-kanceroze në uterus (mitër), deri më sot janë trajtuar në Shqipëri me ndërhyrje kirurgjikale, […]

Kuriozitete rreth sistemit kardiovaskular

Kuriozitete rreth sistemit kardiovaskular : 1 – Sistemi i eneve te gjakut ne trupin tend – arteriet, venat dhe kapilaret – ka nje gjatesi me teper se 60.000 milje. Nje gjatesi e tille eshte me teper se te rrotullohesh dy here rreth tokes.. 2- Zemra e te rriturit pompon ne trup rreth 2.4 litra gjak cdo […]

Ngushtimi I arterieve

Diabeti, pirja e duhanit, niveli i larte i kolesterolit ne gjak dhe hipertensioni, jane 4 faktoret kryesore qe sjellin ngushtimin e arterieve te gjakut ne organizmin e njeriut. Dy probleme madhore qe vijne si rezultat i ngushtimit te arterieve te gjakut, (pervec Infarktit te miokardit), jane:  ngushtimet e arterieve karotide ne qafe dhe ngushtimi i arterieve te kembeve. […]

Disa menyra per te zbuluar kancerin e gjirit

Disa menyra per te zbuluar kancerin e gjirit:  VETEKONTROLLI MUJOR I GJIRIT; KONTROLLI I GJIRIT TEK MJEKU; MAMOGRAFIA; EKOGRAFIA E GJIRIT;   Vetekontrolli Mujor I Gjirit Vetekontrolli i gjirit eshte te njohesh gjinjte e tu, duke i kontrolluar nepermjet prekjes me duar. Duke kontrolluar gjinjte tuaj rregullisht, ju do te mesoni se si eshte pamja […]

Çfare mjekimi perdoret per infarktin e miokardit? 

Mjekimi fillon menjehere sapo eshte diagnostifikuar infarkti, mundesisht qe ne ambulance apo ne sallen e urgjences. Ilacet dhe kirurgjia mund te perdoren per te mjekuar infarktin. Cilat ilace perdoren per mjekimin e infarktit te miokardit?  Qellimi i mjekimit me medikamente eshte parandalimi ose shperberja e koagulimeve te gjakut, parandalimin e grumbullimit te plateleve perreth pllakes, […]

Avantazhet dhe disavantazhet e ekzaminimit mamografik:

Ekzaminimi i rregullt mamografik mundëson, në shumicën e rasteve, zbulimin e kancerit të gjirit më shpejt se ç’mund ta kuptoni vetë. Kanceri i gjirit që diktohet që herët, rrallë përbën kërcënim për jetën. Kërkimet shkencore tregojnë se vdekshmëria nga kanceri i gjirit mund të ulet me 30-45% përmes kryerjes së ekzaminimeve mamografike. Asnjë metodë diktimi […]

Ataku i Zemres ose Infarkti i Miokardit

Ataku i Zemres ose Infarkti i Miokardit, eshte nje dem permanent i muskulit te zemres. “Mio” do te thote muskul, “Kardio” i referohet zemres, dhe “Infarkt” do te thote vdekje e indit si pasoje e mungeses se furnizimit me gjak. Çfare ndodh gjate infarktit te miokardit?  Muskuli i zemres kerkon gjithnje nje furnizim konstant me […]

Si diagnostikohet infarkti i miokardit? 

Per te diagnostikuar nje infarkt, mjeket e urgjences do ju pyesin per simptomat qe keni pasur dhe do t’i vleresojne ato. Diagnoza bazohet ne simptomat dhe rezultatet e analizave. Qellimi i trajtimit eshte mjekimi sa me i shpejte dhe kufizimi sa me teper i demeve muskulare. Analizat dhe testet per te diagnostikuar nje infarkt :  […]

Cfare duhet te dini per kancerin e gjirit?

Kanceri i gjirit eshte nje nga llojet me te shpeshta te kancereve tek grate, sidomos tek ato mbi 35 vjec. Cdo vit rreth 185.000 gra ne Evrope preken nga kanceri i gjirit dhe rreth 44.000 vdesin per shkak te kesaj semundjeje.  Sipas Organizates Boterore te Shendetesise, ne cdo 9 gra, njera do te semuret prej […]